De Erasmus Universiteit is best duurzaam, maar straalt dat te weinig uit. Daarom komt kunstenares Marilyn Sonneveld op de Dag van de Duurzaamheid, vrijdag 10 oktober, tekeningen maken om duurzame initiatieven op campus in beeld te brengen.

“De universiteit heeft niet echt een goed imago wat betreft duurzaamheid, terwijl we best veel duurzame activiteiten op de campus hebben”, zegt Eva Rood, projectleider van de werkgroep Duurzaamheid. “Het probleem is dat we mensen niet vertellen dat die initiatieven er zijn. Daarom doen we nu mee aan de Dag van de Duurzaamheid.” De Rotterdamse kunstenares Marilyn Sonneveld moet daar verandering in brengen. Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, komt zij tekeningen maken van verschillende duurzame projecten op de campus.

Wc’s zonder water

Een definitieve selectie van duurzaamheidsprojecten die worden afgebeeld is nog niet bekend, maar in aanmerking komen bijvoorbeeld de urinoirs die doorspoelen zonder water en de warmte-koudeopslag in het Erasmus Paviljoen. Ook de servers op de zeventiende verdieping van het T-gebouw, die gekoeld worden door het openen van de ramen in plaats van de installatie van stroom vretende koelsystemen, zijn een potentiële bron voor een tekening. “En ik denk dat veel mensen die nieuw zijn op de campus de nieuwste zonnepanelen ook nog niet hebben gezien”, vult Rood aan.

De kunstwerken die de aan de Willem de Kooning Academie afgestudeerde Sonneveld van de groene plekken op de campus maakt, worden na ‘10/10’ geëxposeerd in het Erasmus Paviljoen en gedeeld op de duurzaamheidswebsite van de universiteit. EvR