Skadianen Maaike Head en Rianne Sigmond hebben dinsdagavond de Faas Wilkes Sportprijs ontvangen. Wethouder Adriaan Visser overhandigde de prijs. Ook andere roeiers van Skadi werden gehuldigd voor hun internationale prestaties.

Zes Skadianen en twee coaches stonden gisterenavond in de schijnwerpers. Ze namen het afgelopen seizoen allemaal deel aan belangrijke internationale roeiwedstrijden. Reinier Spillenaar Bilgen deed mee aan het wereldkampioenschap voor studenten in Frankrijk, Jasper Tissen aan de WK onder 23 jaar. Mitchel Steenman won goud bij de Wereldbeker in Sydney. Janneke van der Meulen en Thijs van Luijk waren te bewonderen op het WK in Amsterdam eerder dit jaar, en coaches Otto Koppius en Peter-Jan Speerstra zorgden dat de Lichte Holland Mannen Acht kon deelnemen aan datzelfde WK.

Faas Wilkes Sportprijs

Maaike Head won dit jaar goud op dat WK in Amsterdam met de ‘lichte vrouwen dubbelvier’, en roeide een wereldrecord. Samen met haar voormalig ploeggenoot Rianne Sigmond kreeg ze ook nog eens de Faas Wilkes Sportprijs. Adriaan Visser, wethouder voor Financiën, Binnenstad, Cultuur en Sport, overhandigde de prijs namens de stad Rotterdam. Eerder ontvingen oud-hockeyster (en EUR-alumna) Fatima Moreira de Melo en oud-voetballer Giovanni van Bronckhorst de Faas Wilkes Sportprijs. TF