EUR stabiel in top 100

De Erasmus Universiteit blijft het goed doen in de toonaangevende ranking van het Britse tijdschrift Times Higher Education (THE), die woensdagavond verschijnt. De EUR stijgt een plekje, van 73 naar 72. Dat liet de universiteit vanmorgen weten.

Daarmee is de EUR de derde van de Nederlandse universiteiten in de World University Rankings van THE. Alleen Leiden (64) en Delft (71) staan hoger. Wageningen, de Universiteit van Amsterdam en Utrecht staan ook bij de beste honderd.

Sinds een paar jaar doet de EUR het goed in de THE-ranglijst. In 2012 was de universiteit de snelste Europese stijger in de lijst: van plek 157 naar 72. Sindsdien handhaaft de universiteit zich in de top 100. Ook volgens de QS-ranking, die altijd net iets eerder verschijnt dan concurrent THE, mag de EUR zich tot de beste honderd van de wereld rekenen. In dat andere belangrijke internationale lijstje van universiteiten, de Shanghai-ranking, doet de universiteit het – overigens net als de meeste Nederlandse universiteiten – een stuk minder goed, daar vinden we de EUR terug tussen plek 151 en 200.

De Shanghai-ranking kijkt alleen naar de publicaties, citaties en belangrijke prijzen van wetenschappers. QS en THE interpreteren de kwaliteit van een instelling iets breder. Zo wordt in de World University Rankings van THE gekeken naar dertien verschillende indicatoren op het gebied van onderwijs, onderzoek, citaties, inkomsten uit industrie (innovatie), en internationale uitstraling. Meer over de methodologie van de THE-ranking kun je hier vinden. TF

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.