Voortaan krijg je flyers niet meer in je handen gedrukt, maar check je ze gewoon op je smartphone. Dat is althans de bedoeling van de StuDo App, waarmee organisaties en bedrijven door het hele land digitaal kunnen flyeren.

Het is voor velen een bekend fenomeen. Bij het in- of uitlopen van een gebouw op de campus, kreeg je tot voor kort gegarandeerd een flyer voor een feest, activiteit of netwerkavond in je handen gedrukt. Vaak belandde zo’n papiertje linea recta in de prullenbak: niet erg effectief en zonde van het papier. Vorig jaar kwam een groepje van vier Bedrijfskundestudenten met een inventieve oplossing om de flyerwildgroei tegen te gaan: een app genaamd StuDo (‘students’ + ‘something to do’).

Doelgericht

De app werkt volgens een simpel, maar doeltreffend concept: studenten geven aan in welke categorieën – bijvoorbeeld feesten, netwerken en debatteren – ze geïnteresseerd zijn, waarna ze direct kunnen zien welke organisaties zulke activiteiten organiseren. Studenten worden niet langer doodgegooid met promotiepapiertjes over zaken die ze niks kunnen schelen, terwijl de organisaties hun tijd en geld efficiënter kunnen besteden. “Met StuDo kunnen organisaties en bedrijven beter de gewenste doelgroepen bereiken, terwijl ze dankzij de statistiekenfunctie ook inzicht hebben in de doeltreffendheid van hun flyers”, licht medebedenker Anthony Weber toe.

Landelijk

StuDo werd aanvankelijk ontwikkeld voor studentenorganisaties op de Erasmus Universiteit (zoals STAR, JFR en Erasmus Sport), maar inmiddels vindt de app ook in andere delen van het land gretig aftrek. “Onder meer Inholland, de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Maastricht maken gebruik van onze diensten”, zegt Weber trots. Behalve studiegerelateerde activiteiten richten de vier EUR-ondernemers zich ook op het Rotterdamse uitgaansleven, waar volgens Weber de echte winst te behalen is. “Grote clubs als VIE en de Thalia Lounge gaan ook via StuDo adverteren, dat kost ze 20 euro per flyer. Op die manier is het niet alleen voor de bedrijven, maar ook voor onszelf winstgevend.”

Studentenorganisaties kunnen vanwege hun beduidend lagere budget gratis flyeren in de StuDo-app, die ruim een week na de lancering al op zo’n duizend downloads staat. Geïnteresseerd? Kijk op de website of download StuDo in de App Store of Google Play Store. MvS