Heb jij altijd al een autopsie willen bijwonen? Of gewoon fan van de hitserie House? In beide gevallen reden genoeg om naar de Week van de Geneeskunde in het Erasmus Paviljoen te komen.

Tot en met donderdag heeft wetenschaps- en cultuurbureau SG Erasmus een speciaal programma opgesteld om je te laten kennismaken met de spannendste en interessantste kanten van de Geneeskunde. Vanavond kun je kijken naar een (gefilmde) obductie of autopsie – ook wel lijkschouwing genoemd -, met daarbij uitleg van patholoog Gül Eker en de juristen Anita Gaillard en Judith Smeur van het Expertisecentrum Medische Zaken.

House

Morgenavond, woensdag 24 september, kunnen liefhebbers van de serie House hun hart ophalen. In de zogenoemde ‘Dr. House special’ legt chirurg prof. dr. Johan Lange, aan de hand van een aflevering van de hitserie, de leken in het Paviljoen uit wat er nou precies wel en niet klopt aan de geniale ingevingen van de door Hugh Laurie gespeelde Dr. Gregory House.

New Horizons

Na de twee paviljoencolleges is het tijd voor wat ontspanning. Donderdagavond verzorgen de beste medische musici een aantal spetterende optredens tijdens de Open Mic Night, waarna het vrijdag 26 september tijd is voor het spectaculaire toetje: het New Horizons Festival, waarvoor EM 5 maal 2 gratis kaarten weggeeft. Wil je kans maken? Mail zo snel mogelijk naar [email protected], o.v.v. ‘kaarten New Horizons Festival’. MvS