Het New Horizons Festival – het voormalige Discovery Festival – wordt dit jaar voor het eerst onder de nieuwe naam georganiseerd. Het belooft een nacht vol wetenschap, kunst en muziek te worden in het Onderwijsgebouw van het Erasmus Medisch Centrum op vrijdag 26 september. Plus: EM geeft kaarten weg.

Het Rotterdamse New Horizons Festival bestond al eerder onder de vlag Discovery Festival, dat ook jaarlijks in Amsterdam wordt gehouden. Rotterdam wilde organisatorisch een eigen koers te varen vanaf dit jaar, vandaar de naamswijziging volgens woordvoerder Marije Grund.

Big Data

Het hoofdthema dit jaar is ‘big data’. Wat betekent het dat zoveel informatie wordt opgeslagen in de ‘cloud’? Het festival wil dat niet overbrengen via lezingen, maar door het de bezoeker zelf te laten beleven. Er komt een Data Straat, een ethische hacker gaat spelen met informatie op sociale media. En er komt een live CSI-spel. Opvallende gast is de choreografe Maria Metsalu, die dans combineert met virtual reality.

Behalve ‘big data’, waarvoor extra aandacht in de wetenschapssectie van dit magazine, is er ook aandacht voor andere onderwerpen op het nachtfestival, zoals ‘oud zijn’. Het programma start om 20.00 uur ’s avonds en duurt tot 2.00 uur ’s nachts. Tickets kosten 8,50 euro,  studenten krijgen korting.

EM geeft 5 maal 2 gratis kaarten weg. Wil je kans maken? Mail zo snel mogelijk naar [email protected], o.v.v. ‘kaarten New Horizons Festival’. Vergeet niet je volledige naam te vermelden. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Meer informatie: www.newhorizonsfestival.nl. DR