Het was je vast al opgevallen: er wordt weer geheid op de campus. Alweer? Ja, naast het Hatta-gebouw is de bouw van het tweede deel van de parkeergarage hervat. Daar werd in het voorjaar ook al flink lawaai gemaakt tijdens het heien, maar dat was nog niet genoeg.

In maart werd de bouw gestopt, omdat tijdens een van de wekelijkse metingen bleek dat het grondwater fors hoger stond dan eerder berekend. Dat zorgt voor meer druk op de vloer en de wanden van de in aanbouw zijnde parkeergarage. De 480 palen die dit voorjaar in de grond zijn geslagen zijn niet voldoende om die druk aan te kunnen, laat Koos van Kalsbeek van Campus in Ontwikkeling weten. Daarom wordt er opnieuw geheid, er moeten tweehonderd extra palen de grond in.

Half jaar vertraging

Het tweede deel van de parkeergarage had eigenlijk komende zomer in gebruik moeten zijn. Maar nu de bouw sinds maart heeft stilgelegen, zal de aanleg een half jaar vertraging oplopen. Over de kosten die aan de extra werkzaamheden zijn verbonden kan Van Kalsbeek nog niets zeggen, de universiteit is daarover nog in overleg met het bouwbedrijf.

Naar verwachting is het in oktober weer rustiger, over een week of drie moet het heien klaar zijn. TF