Erasmus Sport en het Oostelijk Zwembad bieden deze maand een speciale studentenzwempas aan. Studenten kunnen goedkoop van het zwembad gebruikmaken en iedere donderdag is er een speciaal studentenuur voor de pashouders.

Voor 2,50 euro kunnen studenten een pas kopen waarmee ze twee keer kunnen zwemmen. Daarna kunnen ze de pas opladen tegen een gereduceerd tarief. Voor een 11-badenkaart betalen ze 25 euro. Normaal kost een bezoek aan het Oostelijk Zwembad 4,50 euro.

Sportaanbod

Jon de Ruijter, directeur van Erasmus Sport, is blij met de samenwerking. “Vrij zwemmen was een van de onderdelen die niet echt werd gedekt in ons sportaanbod.” Door de samenwerking met het onlangs gerestaureerde Oostelijk Zwembad – een deel van de tegels stamt uit de jaren dertig en er is een glas-in-loodkoepel – kunnen studenten met een sportkaart nu ook goedkoop zwemmen.

Zwemles voor internationals

In de toekomst zou De Ruijter in samenwerking met ESN, de studentenorganisatie voor internationals, graag zwemles aanbieden aan buitenlandse studenten. “We weten niet of die behoefte er daadwerkelijk is, maar veel buitenlandse studenten kunnen niet zwemmen.”

Studentenzwemuur

Sinds vorige week heeft het Oostelijk Zwembad ook een speciaal studentenzwemuur voor iedereen die de zwempas heeft aangeschaft via Erasmus Sport. Iedere donderdag van 17.30 tot 18.30 uur is het zwembad enkel toegankelijk voor studenten. Afgelopen donderdag was er echter nog niemand, maar De Ruijter verwacht dat het in de komende weken drukker gaat worden.

De studentenzwempas is tot en met 30 september te koop. TF