In de UB hangen veertig foto’s uit de geschiedenis van het Rotterdamsch Studenten Corps (RSC). Een aantal foto’s uit de tentoonstelling ‘RSC, honderd jaar vriendschap voor het leven’ zie je hier.

De expositie toont onder andere foto’s uit de groentijd. De foto’s zijn nog tot en met vrijdag 5 september te bewonderen in de UB.

1922 Het Oud ridderlijk Gezelschap het Hooghoedenveem ging altijd gekleed in Rok of Jacquet met hoge hoed. Hun symbool was de pauw, vandaar ook de pauwenveren op de hoed. Eenmaal per jaar trok het gezelschap zo gekleed door het centrum van Rotterdam.

 

1926 Lange Pijpenavond. Ieder jaar kwam Sinterklaas op bezoek. Om de avond boeiender te maken, kwamen er ook een aantal zogenaamde Tegenklazen, wat vaak leidde tot een heftige concurrentiestrijd.

 

1928 Het RSC viert haar derde lustrum.

 

1929 Het plattelandsdiner, een jaarlijke bijeenkomst van leden afkomstig uit regio’s als Twente en de Achterhoek. Inclusief geiten, haas, kippen en ganzen.

 

1937 Kandidaat-leden dragen een corpsbaret bij het inauguratiediner na de groentijd.

 

1952 Aan het begin van de groentijd klimmen kandidaat-leden de sociëteit binnen via het raam om zo hun eerste entree in de vroegere sociëteit aan de eendrachtsweg te maken.

 

1953 Sinterklaas wordt begroet door burgemeester Van Walsum. Nog steeds organiseert het RSC de jaarlijkse Sint-Nicolaascollecte. In 1953 ging de opbrengst daarvan volledig naar het Nationaal Rampenfonds vanwege de watersnoodramp.

 

1985 De President van het College van Senaat en Bestuur hangt de Hoorn op in de sociëteit.

 

1986 Kandidaat-leden zitten op de trap van de sociëteit Hermes.

 

2013 11 december 2013, de President spreekt de leden toe tijdens de honderdste dies.