De Taiwanese Debbie Lee heeft het golden ticket gewonnen in de Eurekaweekactie van EM. De masterstudente aan de EUR kan met het ticket een kamer uitzoeken via studentenhuisvester SSH.

Lee verzamelde ruim duizend likes met haar foto op de facebookpagina van EM. De 22-jarige studente schakelde daarvoor haar hele Taiwanese studentennetwerk in. In Taiwan studeerde ze Political science en International Business in Taipei en was ze zeer actief bij studie- en sportverenigingen. Ze kreeg onder andere hulp van een vriend die een van de meest populaire netwerksites voor studenten runt in Taiwan, genaamd Dcard.

Reputatie en architectuur

Lee kwam naar Rotterdam voor een uitwisselingsprogramma en start dit jaar start met de master Supply chain management. Ze koos de stad vanwege de reputatie van RSM, de moderne architectuur, en het feit dat iedereen in Nederland Engels spreekt.

Blijven na afstuderen

Lee overweegt na haar afstuderen in Nederland een baan te zoeken. Goed dus dat ze in de SSH-kamer na haar afstuderen nog een jaar mag blijven.

Voorrang bij kijkavonden

Lee kan met het golden ticket naar alle kijkavonden gaan van kamers die via SSH beschikbaar komen. Als het dan klikt met de huisgenoten, is de kamer voor haar. Ze hoeft dus niet op een wachtlijst en hoefde geen inschrijfgeld te betalen. WG

 

Masterstudente Debbie Lee (midden) ontvangt het goldent ticket van SSH uit handen van Martje Kohlen van SSH (rechts) en Wieneke Gunneweg, hoofdredacteur van EM