Skadiaan Maaike Head heeft op het WK Roeien in Amsterdam een gouden medaille in de wacht gesleept. De Nederlandse ‘lichte vrouwen dubbelvier’ waren vrijdag verreweg de beste.

Head roeide samen met Ilse Paulis, Lisa Wörner en Mirte Kraaijkamp met 6.15,95 een nieuw wereldrecord. Vorig jaar, op het WK in Zuid-Korea, zat Head ook al in de winnende boot. Toen deed een andere Skadiaan, Rianne Sigmond, ook mee.

Er waren afgelopen week nog vijf Skadi-leden actief op het WK roeien. Janneke van der Meulen won in de ‘vrouwen vier zonder’ de B-finale. Thijs van Luijk (dubbeltwee) en Meindert Klem (dubbelvier) werden allebei tweede in de C-finale. Mitchel Steenman (twee zonder) kwam tot een vierde plek in de B-finale. Skadi was met David Kuiper ook vertegenwoordigd in de Holland Acht, die vierde werd in de B-finale. TF