De Eurekaweek is natuurlijk niet geslaagd als je zonder hese, schorre stem thuiskomt. En dus kon er op de laatste avond nog even flink gezongen worden, onder het toeziend oog van Desiderius Erasmus.

Aan de voet van de Laurenskerk vindt op donderdagavond de Night of the Songs plaats. Het is al vroeg behoorlijk druk op het Grotekerkplein, maar van een echt feestje kan dan nog niet gesproken worden. Veel studenten zitten in groepjes op de grond nog snel wat te eten. Op een lege maag kan immers niet gedronken én gezongen worden.

Klassiekers

Als de band eenmaal op het podium staat en start met het toepasselijke ‘Let me entertain you’ van Robbie Williams komen de studenten ook langzaam wat losser. De rest van het repertoire zullen de meesten de komende jaren waarschijnlijk nog vaak te horen krijgen op kroegen en huisfeestjes. Naast Top 40 hits als ‘I follow rivers’ van Lykke Li, doen Nederlandse klassiekers van Guus Meeuwis (‘Ik tel tot drie’ en ‘Verliefd zijn is veel leuker’) het natuurlijk altijd goed.

Langzaam op gang

De gifgroene leden van Laurentius gaan de eerste nummers als een van de weinigen écht uit hun dak, maar weten met hun uitbundige dansmoves ook de rustige eerstejaars langzaam een beetje op te zwepen. Hier en daar wordt voorzichtig meegezongen, en even later durven er zelfs een aantal mee te dansen.

 

Beetje moe

De toekomstige studentes Criminologie van groepje 42 vinden de muziek heel leuk, maar hebben toch niet echt de energie meer om er vanavond vol voor te gaan. “Het was leuker geweest als ze dit wat eerder in de week hadden georganiseerd. Nu zijn we een beetje moe van de afgelopen dagen.” Daarnaast is het ook nog eens best koud en moeten ze vanavond weer terug naar Breda. Een echt eindfeestje zit er voor deze dames dus niet meer in. “De muziek is leuk en de band super goed hoor, het is gewoon jammer dat dit pas op de laatste avond is.”

Het is hier geweldig

Wie de kou wil vergeten kan in een Hawaiianse outfit op de foto voor een zonnige kaart met de tekst ‘Het is hier geweldig op de Eurekaweek’. Altijd leuk voor het thuisfront. Maar wie het zelfs daar niet warm van krijgt zal toch écht iets fanatieker moeten dansen, het standbeeld van Desiderius Erasmus houdt in ieder geval een oogje in het zeil. BK