Aan alles komt een einde, ook aan de Eurekaweek. Maar niet voordat deze met een goed feestje is afgesloten. Op donderdagavond kan iedereen nog één keer uit z’n dak in de kroegen van Sfeer Horeca, voordat de week er toch echt helemaal opzit.

Maar wie naar binnen wil bij De Beurs moet wel even geduld hebben. Voor de deur staat een rij van minstens tien meter, de studentenkroeg is duidelijk populair vanavond. Ook mensen die niet aan de Eurekaweek deelnemen mogen naar binnen. Het is eigenlijk een gewone donderdagavond; studentenavond. Maar wel een hele drukke, want eenmaal binnen is de kroeg goed vol.  

Nog genoeg energie

Nadat iedereen dagenlang de nieuwe studentenstad heeft verkend, op bezoek is geweest bij studentenverenigingen en de nodige feestjes heeft afgelopen, zijn de meeste studenten in spe nog lang niet moe. De sfeer zit er hier goed in en de meesten hebben genoeg energie over om nog één keer helemaal los te gaan. De muziek staat dan ook op standje ‘praten is onmogelijk’, dus wie contact wil leggen moet dat toch echt door middel van lichaamtaal doen. Dat gaat heel wat mensen goed af, want wie om zich heen kijkt ziet altijd wel ergens een zoenend stelletje staan.

Samen tot het eind

Ook de aankomende studenten van groepje 154 hebben het vanavond naar hun zin. In tegenstelling tot veel andere groepjes zijn ze nog niet uit elkaar gevallen en vieren ze de laatste avond ook met elkaar. Wat ze gaan studeren en hoe ze de rest van de week vonden blijft helaas onduidelijk, de combinatie van drank en harde muziek blijkt geen hele goede te zijn om vragen te beantwoorden. Dan maar even als groepje op de foto, want leuk hebben ze het in ieder geval wel!

 

Op de bar

Niet alleen de dansvloer, maar ook de bar staat goed vol. Als de DJ aangeeft dat het nog best wat drukker kan op de bar laten de meesten zich dat geen twee keer zeggen en klimmen erbij. De laatste avond van de Eurekaweek is een hele goede afsluiter, en waarschijnlijk zullen veel studenten hier zodra het collegejaar begint vaker terugkomen op de donderdagavond. BK