Voor het multifunctionele onderwijsgebouw (MFO) is 28 mei de eerste paal geslagen. Medio 2015 moeten studenten en wetenschappers er terecht kunnen voor onderwijs of voor een werkplek, én er komen winkels.

De universiteit zet qua duurzame energievoorziening hoog in met het nieuwe gebouw; het krijgt onder meer zonnecellen en driedubbel isolatieglas. Net als het Erasmus Paviljoen – met de veelzeggende bijnaam ‘de glasbak’ – zal het MFO voor een groot deel uit glazen panelen bestaan. Daarmee wil de universiteit het ‘open karakter’ van het in aanbouw zijnde pand benadrukken: binnen en buiten lopen zoveel mogelijk in elkaar over.

Winkelen onder het studeren

Het doel van het gebouw is divers. Aan de ene kant kunnen studenten er colleges en werkgroepen volgen, en zelf studeren in de moderne onderwijsruimtes en studieplekken met de nieuwste technische snufjes. Ook wetenschappers kunnen er terecht om te werken. Wie het werken of studeren zat is, kan even snuffelen in een van de winkels die er gaan komen. Nog onduidelijk is welke retailondernemers een plaatsje krijgen, maar dat baseert de universiteit op een klein onderzoek onder studenten en medewerkers over waar behoefte aan is.

Hier moet medio 2015 het multifunctionele onderwijscentrum klaar zijn      

De bouw van het MFO maakt deel uit van de tweede fase van het project ‘Campus in Ontwikkeling’, die loopt tot en met 2016. Onderdeel daarvan zijn onder meer het tweede deel van de parkeergarage, de renovatie van de Universiteitsbibliotheek en de realisatie van een nieuw park aan de noordkant van de campus. MvS