De jongerenorganisatie van GroenLinks verzet zich tegen het op handen zijnde leenstelsel. DWARS wil dat de onderhandelingen met Bussemaker worden gestaakt.

De jongeren hebben “met grote teleurstelling” kennisgenomen van het akkoord dat er aan zit te komen, schrijven ze op hun eigen website. Voorzitter Hugo van Halder: “Het is bijzonder jammer dat deze vier partijen kiezen voor een stelsel dat aantoonbaar de sociale ongelijkheid vergroot en jongeren dwingt om grote schulden op te bouwen.”

De verkeerde kant op

Dat GroenLinks het plan om de basisbeurs af te schaffen dreigt te steunen vindt hij “onvoorstelbaar”. Volgens Van Halder gaat zijn partij “met de beste intenties totaal de verkeerde kant op”.

Deal zo goed als rond

Vanmorgen werd bekend dat de deal tussen de coalitiepartijen en D66 en GroenLinks zo goed als rond is. Als de vier fractievoorzitters eruit komen, ligt er morgen een plan. Daarin zou onder meer staan dat er meer geld naar de aanvullende beurs gaat, een tegemoetkoming aan de wensen van GroenLinks. HOP