Elke student en medewerker zou het inmiddels moeten weten: bij verkiezingen staat er in de C-hal een stembureau.

Om 12 uur hebben 132 mensen hun stem uitgebracht. Voorzitter Natascha van Holstein maakt zich nog geen zorgen over de opkomst, want ze weet van vorige keren dat de piek in de middag ligt.

Even scannen

Qua technologie loopt Rotterdam voorop in het stemproces, want de voorzitter scant de qr-code op het stembiljet met haar tablet, zodat de kiezer meteen is geregistreerd. Het is al de derde keer dat Rotterdam dat op deze manier doet en het scheelt een hoop tijd volgens Van Holstein.

De NOS op bezoek

Het stembureau kreeg vanochtend bezoek van NOS-verslaggever Hendrik-Willem Hofs, die live in de nieuwsuitzendingen van 11, 12 en 13 uur vertelde hoe het er op de campus aan toe ging. Hij koos voor de universiteit, omdat hier jonge mensen rondlopen die hun mening over Europa goed kunnen onderbouwen, aldus Hofs. 

Stemmen in de C-hal kan nog tot vanavond 21.00 uur. LJ