Wederom organiseren de Economische Faculteitsvereniging Rotterdam (EFR) en actualiteitenprogramma EenVandaag een debat op de campus. De Europese lijsttrekkers van de zes grootste politieke partijen debatteren in de aula.

Drie dagen voor de verkiezingen voor het Europees Parlement, op donderdag 22 mei, treffen de lijsttrekkers van de zes grootste partijen elkaar in de aula van de Erasmus Universiteit. Hans van Baalen (VVD), Paul Tang (PvdA), Esther de Lange (CDA), Dennis de Jong (SP), Sophie In ’t Veld (D66) en Marcel de Graaff (PVV) gaan in een live televisie-uitzending de strijd aan. Ze debatteren over werkgelegenheid, de toekomst van Europa en financiën.

Bijna duizend studenten kunnen het debat in de aula bijwonen. De uitzending op maandag 19 mei begint om 18.15 uur en wordt gepresenteerd door Bas van Werven en Pieter Jan Hagens. Na afloop kunnen studenten de lijsttrekkers bevragen. Dat deel van de avond wordt live uitgezonden via de website van EenVandaag.

VVD

Het is inmiddels al de dertiende keer dat de EFR en EenVandaag de krachten bundelen om een lijsttrekkersdebat te organiseren. De vorige editie, twee maanden geleden, was in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Toen zei de VVD op het laatste moment af. Laten we hopen dat de liberalen deze keer wel komen. TF

Voor meer informatie over het debat en de kaartverkoop, kijk hier.