Voor het eerst in vier jaar verscheen een universiteitsteam uit Rotterdam aan de start van de Batavierenrace. Een podiumplek bij de grootste estafetterace ter wereld zat er helaas niet in.

Het Groningse RUG Hanze Runnersworld team heeft afgelopen weekend de Batavierenrace gewonnen in een tijd van 10 uur, 36 minuten en 19 seconden. Het team van de Erasmus Universiteit had een kleine 3 uur meer nodig en eindigde als elfde. De tweede plek was voor het Nijmeegse team en de lopers uit Eindhoven eindigden als derde.

Sintelbaan onder water

In de hevige regen moesten de deelnemers vanaf de campus van de Radboud Universiteit tot aan de finish in Enschede ruim 175 kilometer afleggen. Vanwege het slechte weer werd de finish verplaatst, de sintelbaan op de campus van de Universiteit Twente stond onder water. De laatste etappe, die normaal 7,1 kilometer is, werd daarvoor met enkele honderden meters ingekort.

Wereldrecord

De Batavierenrace is het grootste jaarlijkse sportevenement voor studenten in Nederland. Dit jaar werd de estafetteloop voor de 42e keer gehouden. Met de 8614 deelnemers vestigde de Batavierenrace een nieuwe wereldrecord. Het oude record voor grootste estafetteloop ter wereld stond al op naam van de Batavierenrace. Tijdens de 40e editie namen 8509 lopers deel aan de estafette. TF