Twee Skadianen werden afgelopen weekend Nederlands kampioen op het NK roeien voor de kleine nummers. Mitchel Steenman won in de twee-zonder en Bastiaan Vervoort in de lichte twee-zonder.

Helaas gooide de wind roet in het eten en moesten de titels worden verdeeld op basis van de time-trials. Op de vorig jaar geopende Willem-Alexanderbaan in de Rottemeren startten de boten een voor een vanwege de voorspelde wind. De geroeide tijden bepaalden uiteindelijk wie met de titel naar huis zou gaan.

Ondanks het aangepaste schema gingen twee Skadianen er met de winst vandoor. In de twee-zonder won Mitchel Steenman (samen met Rogier Blink van Gyas) en in de lichte twee-zonder Bastiaan Vervoort (met Jurgen Langenhorst van Orca). Daarnaast waren er tweede plekken voor Thijs van Luijk, Maaike Head en Janneke van der Meulen.

In reactie op het fiasco met de weersomstandigheden werd de facebookpagina Weg met de WAB, overdek de Bosbaan aangemaakt.