Eén van de kleinste faculteitsverenigingen op de EUR, Histartes, gaat sinds donderdag door onder een nieuwe naam: International Faculty Association Ace. Met een heuse Name Change Party werd de naamsverandering donderdagavond luister bij gezet.

“Er zit eigenlijk geen diepere betekenis achter. Ace is kort, krachtig en internationaal. Bovendien heeft het woord Ace (wie een toets acet, haalt een tien, red.) natuurlijk een positieve vibe”, zei het Sloveense bestuurslid Jasmina Kanurić, masterstudente Media and Business, over de naamsverandering.

Wennen

Vanwege de komst van studies als International Bachelor Arts and Culture Studies (IBACS) voelt de vereniging van de Erasmus School of History Culture & Communication (ESHCC) zich blijkbaar geroepen om de oude, traditionele naam Histartes achter zich te laten. Ace, dat door het bestuur is gekozen uit inzendingen van leden, was voor een groot deel van de bezoekers nog even flink wennen. Hoewel lang niet iedereen negatief was, passeerden termen als ‘vaag’ en ‘onherkenbaar’ – vooral gebezigd door de aanwezige geschiedenisstudenten – regelmatig de revue in de luxe Eau Lounge, waar de Name Change Party plaatsvond.

Allure

Ondanks teleurstelling en onbegrip over de naam bij sommige bezoekers, overheerste de goede sfeer op het groots gevierde feestje. De locatie was er ook naar. Een enorm over de Maas uitkijkend balkon, ingeklemd tussen de imposante Willemsbrug en Erasmusbrug vormde het indrukwekkende decor van het feestje dat een nieuw tijdperk inluidt. Uiteraard paste bij een dergelijk groots feest ook een kledingstijl met allure: de dresscode was het semi-formele Cocktail, waarbij vrouwen in jurk en mannen in pak gekleed behoren te gaan.

Met de fabelachtige locatie, chique aankleding en de speciale Ace-cocktails was het feestje uiteindelijk geslaagd. De nieuwe naam Ace zal de komende tijd echter ongetwijfeld nog genoeg wenkbrauwen doen fronsen. MvS/foto’s Adlan Belkada

Bekijk hier de video waarin de nieuwe naam wordt gepresenteerd.