Choreograaf en danseres Dorottya Kiss staat morgenavond – vrijdag 11 april – in de semifinale van Everybody Dance Now. De masterstudente Kunst- en Cultuurwetenschappen doet met haar dansgroep De Kiss Moves mee aan het RTL-programma.

Dorottya Kiss en haar dansgroep De Kiss Moves veroveren de afgelopen jaren de Nederlandse theaters. De groep kenmerkt zich door een mengelmoes van verschillende dansstijlen. In de voorronde van Everybody Dance Now maakte De Kiss Moves indruk op de jury met een stuk uit hun vorige voorstelling Carmina Burana.

Morgenavond staat Kiss in de laatste van drie semifinales, die live wordt uitgezonden op RTL 4. Slechts twee deelnemers per semifinale gaan door naar de finale. Niet alleen de jury bepaalt wie de finale bereikt, maar ook het publiek en de kijkers mogen stemmen op hun favoriet.

Everybody Dance Now wordt op vrijdag 11 april om 20.30 uur uitgezonden op RTL 4.

Lees ook: Hongaarse danseres kent geen grenzen (EM #9, jaargang 16, p. 18-20).