De Oude Vier van Skadi werd afgelopen zondag tweede op de Varsity achter Nereus uit Amsterdam. In de voorwedstrijd haalden de Rotterdammers nog de snelste tijd. “We zijn geklopt op het fysieke.”

Dankzij de diskwalificatie van het Groningse Gyas, dat de tweede tijd had geroeid maar buiten de baan stuurde, eindigde Skadi afgelopen zondag als tweede bij de Varsity, achter Nereus. De Amsterdammers gingen er voor het vierde jaar op rij met de winst vandoor. “We dachten al dat Nereus in de voorwedstrijd niet vol hoefde te gaan”, aldus Skadiaan Jasper Tissen. Tissen, voor het tweede jaar op rij onderdeel van de Oude Vier, is desalniettemin tevreden met het resultaat. “Het ging goed. In de voorwedstrijd waren we de snelste. Daar wisten we Gyas te pakken.”

Wild water

De race van twee kilometer verliep niet geheel vlekkeloos voor de Skadianen. “We starten in een bocht, waardoor je na duizend meter pas ziet hoe het ervoor staat”, zegt Tissen. “Daar hadden we wat last van wild water en op het laatste rechte stuk kwamen we tekort.”

“De roeiers in onze Oude Vier zijn technisch heel goed”, zegt Tissen. “We zijn puur geklopt op het fysieke.”

Als het echt om de knikkers gaat

Skadi heeft met deze Oude Vier bewust ingezet op roeiers die in de komende jaren weer een gooi naar de winst kunnen doen. Alleen voor Hugo van Velzen was dit het laatste seizoen. Thijs van Luijk, Reinier Spillenaar Bilgen en Tissen zelf gaan door. “Vorig jaar konden we wennen aan de sfeer op de Varsity, zodat we als het echt om de knikkers gaat niet worden afgeleid door alles eromheen.” Na de derde plek van vorig seizoen gaf een bestuurslid al aan  dat het komend jaar moet gebeuren. Volgens Tissen is het een kwestie van doortrainen. Op de vraag of het volgend jaar goud wordt, klinkt een volmondig ‘ja’.

010 tegen 020

De rivaliteit met Amsterdam is een extra motivatie om te winnen. Van 2006 tot 2011 won Skadi vijf keer op een rij de Varsity, daarna begon de reeks van vier van Nereus. Tissen: “We willen natuurlijk niet dat Nereus hem ook vijf jaar op rij wint.” TF

 

De Oude Vier van Skadi (vlnr Jasper Tissen, Thijs van Luijk, Hugo van Velzen, Reinier Spillenaar Bilgen en stuur Kimberly Kamp)

 

Rector Magnificus Huib Pols doopt de ‘100 years of impact’, de boot van de Oude Vier.