D66 is veruit de grootste partij op de campus, afgaande op hoe er is gestemd bij het stembureau in de C-hal. De partij behaalde daar 200 van de in totaal 531 uitgebrachte stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Op 19 maart konden studenten en medewerkers die in Rotterdam wonen in de C-hal stemmen voor de gemeenteraad. Eveline van Mill, voorzitter van het stembureau verwachtte een opkomst van zo’n zeshonderd kiezers. Dat werden er uiteindelijk 531.

D66 werd met afstand de grootste partij onder kiezers die in de C-hal hun burgerplicht vervulde. De partij ontving 200 stemmen, waarvan 120 voor lijsttrekker Salima Belhaj. De VVD volgt op gepaste afstand met 124 stemmen. Derde partij is Leefbaar Rotterdam, met 67 stemmen. De PvdA had het ook op de campus zwaar te verduren. Slechts 43 mensen stemden op de sociaaldemocraten. Het CDA kwam tot 33 stemmen. TF

GroenLinks                 15

ChristenUnie/SGP        12

SP                             10

Partij voor de Dieren      7

Nida                            5

Libertarische Partij        4

Seniorenpartij              3

Lijst Van Gerdingen      1

Regionaal Lokaal         1