Het eerste van Zaalvoetbal Vereniging Rotterdamse Studenten (RS) werd gisteren in het Erasmus Sport Centrum kampioen. Daardoor promoveren ze naar de Eerste Divisie, zeg maar de Jupiler League van het zaalvoetbal.

De heren van RS versloegen tegenstander Multicult met 8-3, waardoor ze vijf wedstrijden voor het einde van het seizoen zestien punten voorsprong hebben op de nummer twee en niet meer in te halen zijn. Dankzij de overwinning werd het team voor het vierde jaar op rij kampioen. “Ik heb nog nooit zo vroeg in het seizoen een kampioenschap meegemaakt”, zegt Thomas Verhaar (student aan de Hogeschool Rotterdam), aanvoerder en voorzitter van RS Zaalvoetbal. “Dit hadden we aan het begin van het seizoen echt niet verwacht, maar op een of andere manier gaat het ieder jaar beter.”

Vriendschap

Vriendschap is volgens Verhaar het geheim van het team. “Natuurlijk kunnen we aardig voetballen en zitten er een paar jongens met talent bij, maar we zijn bovenal een vriendenteam.” Van de negen spelers studeren er vijf aan de EUR.

Sponsoren

Het kampioenschap betekent ook promotie van de Topklasse naar de Eerste Divisie, het tweede niveau van het Nederlandse zaalvoetbal. De heren zullen daardoor vanaf komend seizoen landelijk voetballen. “We hebben daar wel goed over nagedacht”, zegt Verhaar, “want je moet wel zin hebben om op vrijdagavond een potje te gaan voetballen in Maastricht. Maar de ambitie is sterk genoeg.” Op dit moment is RS Zaalvoetbal hard op zoek naar sponsoren, want spelen in de Eerste Divisie brengt volgens Verhaar flink meer kosten met zich mee. TF