De zoektocht naar een nieuwe campusdichter is in volle gang. Sinds gisteren is het mogelijk om te stemmen op tien geselecteerde gedichten.

De huidige campusdichter Umeu Bartelds neemt na twee jaar afscheid. Hij schreef verschillende gedichten voor Erasmus Magazine. Bartelds is inmiddels afgestudeerd filosoof, dus zoekt SG Erasmus naar een nieuw poëzietalent.

Drie kandidaten

Drie kandidaten maken uiteindelijk kans om de nieuwe campusdichter te worden. Tijdens de laatste bijeenkomst van Faculty of Poetry is de eerste kandidaat geselecteerd. Het publiek kan nu stemmen op tien verschillende gedichten om de tweede kandidaat te benoemen. Een jury kiest uiteindelijk de derde kandidaat. Op 5 februari, aan het einde van de Poëzieweek, wordt de nieuwe campusdichter geprestenteerd.

Presentatie

Tijdens de presentatie zijn er ook optredens van professionele dichter Tsead Bruinja en Daniël Dee, stadsdichter van Rotterdam, en is er muziek van Half Way Station. De tien gedichten zijn hier te lezen. Stemmen kan hier. TF