Wie onlangs een eigen bedrijf is gestart en nog een pand zoekt, kan zich vanaf nu in de kersverse Startup Villa vestigen. De eerste startup heeft zich er inmiddels gevestigd, en het is de bedoeling dat er de komende maanden nog vele zullen volgen.

De voormalige muziekschool aan de Oostzeedijk stond al drie jaar leeg, en de jonge ondernemer Niels van Deuren vond dat daar maar eens verandering in moest komen. De oprichter van HousingAnywhere.com – een website voor het (tijdelijk) onderverhuren van je studentenkamer – nam contact op met Kees van der Mark, de eigenaar van het pand. “Uiteindelijk zijn we met de eigenaar overeengekomen dat we met HousingAnywhere.com het pand in kunnen trekken. Daarover was ook het Erasmus Centre for Entrepreneurship erg enthousiast, waarna we op het idee zijn gekomen om er een villa vol startups van te maken”, aldus Van Deuren, die er met zijn bedrijf per direct een kantoor betrekt.

De Startup Villa van binnen

Groeiambitie

De andere onderneming die zich in de villa vestigt is American Cups, waar je de van Amerikaanse collegefeestjes bekende rode bekers kunt kopen.  Voor het vullen van de overige ruimtes in het pand gaat het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) de komende maanden zijn best doen. “De komende maanden gaan we de Startup Villa promoten, en na de zomer zullen we die bij voldoende animo officieel openen”, zegt ECE-directeur Hendrik Halbe. Volgens hem moet je van goeden huize komen om in de Villa terecht te kunnen. “Alleen ondernemers met flinke groeiambitie zijn welkom. De Startup Villa is niet voor zzp’ers of studenten die een leuk bedrijfje als bijbaan hebben. We zijn op zoek naar ondernemers die de markt willen veroveren en echt een verschil willen maken.”

Eigenaar Kees van der Mark, Jochem Cuppen (Erasmus Centre for Entrepreneurship) en initiatiefnemer Niels van Deuren (vlnr)

StEEP

Geïnteresseerden die momenteel nog aan de EUR studeren kunnen gebruik maken van een speciaal programma, genaamd StEEP. Hiermee ondersteunt het ECE studenten die studeren en ondernemen op een hoog niveau willen combineren, te vergelijken met de speciale topsportprogramma’s van de EUR.

Wil je ook een kantoor in de Startup Villa? Zie voor meer informatie www.eur.nl/entrepreneurship en www.startupvilla.nl (binnenkort online). MvS