Het vriest voorlopig nog niet, maar dat houdt de mannen van ESSV Alcedo niet tegen. Ter promotie van de nieuwe schaatsvereniging kun je vandaag gratis schaatsen op de Erasmus Plaza.

Voor wie al weken staat te trappelen van ongeduld om eindelijk de ijzers onder te binden, is er vandaag tot 17.00 uur de gelegenheid om de eerste schaatsmeters te maken. Voor wie thuis geen schaatsen heeft of er niet de hele dag mee wil sjouwen, zijn ter plekke schaatsen te leen.

Opening

Natuurlijk haalt het kunstbaantje op de campus het niet bij een echte schaatsbaan, maar een leuk voorproefje op wat komen gaat is het zeker.  Vrijdag wordt, om 20.00 uur aan het Toepad in De Esch, het echte schaatscomplex van de kersverse Erasmus Studenten Schaatsvereniging Alcedo geopend. “We richten ons in eerste instantie op studenten die graag willen leren schaatsen, maar we zullen ook wedstrijden gaan rijden”, zegt secretaris Jamie Romijn.

Koek en zopie

Bij een rondje schaatsen hoort natuurlijk een kop warme chocolademelk. Vandaag komt het Erasmus Paviljoen daarom met een heuse koek- en zopietent, waar je ook stroopwafels kunt kopen. Omdat ook de typisch Nederlandse après-ski-hits uit de speakers schallen, staat niets een gezellig proefrondje meer in de weg.

Voor de grootste snelheidsduivel valt er ook nog iets te winnen op het Plaza. De ploeg van ESSV Alcedo beloont de snelst heen-en-weer-schaatsende man of vrouw namelijk met een gratis lidmaatschap ter waarde van 30 euro. Meer weten over de nieuwe schaatsvereniging? Kijk dan op de website. MvS