Een universiteitsteam reist op 10 mei volgend jaar naar het oosten van het land voor de Batavierenrace. In 2010 deed de Erasmus Universiteit voor het laatst mee aan de grootste estafetteloop ter wereld, tussen Nijmegen en Enschede.

De hoogste tijd dus om weer een team te sturen, het liefst met de snelste studentlopers. “Want er moet sowieso van Amsterdam gewonnen worden”, grinnikt Job van Steenkiste, voorzitter van de studentenhardloopclub EUR Roadrunners. “Die rivaliteit tussen 010 en 020 blijft er altijd.” Hij heeft al gekeken naar de uitslagen van afgelopen jaren en weet dat ook Wageningen en Eindhoven sterke teams hebben.

Kwalificatieloop van 5 km

Om de beste renners te selecteren, organiseren de EUR Roadrunners op 25 november een kwalificatieloop  van vijf kilometer op de atletiekbaan van PAC, bij de Kralingse Plas. De snelste 25 lopers – zeventien mannen, acht vrouwen – mogen deelnemen aan de Batavierenrace.

Maak jij een kans?

Benieuwd of je een kans maakt? Van Steenkiste zet in op vrouwen die vijftien kilometer per uur rennen; mannen moeten er ruim zeventien kunnen doen in een uur. Via via worden bij andere sportverenigingen studenten gepolst of ze zin hebben om mee te doen aan de kwalificatie. “Bij Skadi of Erasmus Volley zitten mensen die ook hard kunnen lopen.” Wie in het universiteitsteam terecht komt, mag meetrainen met de Roadrunners om zich optimaal voor te bereiden. LJ