Om geld op te halen voor Serious Request, kunnen geïnteresseerden op 19 december liefst 24 uur colleges volgen. Inmiddels is de veiling geopend en kun je bieden op een stoel bij de collegemarathon in de C-hal en het Erasmus Paviljoen.

Het team van sEURious Solutions, zoals de groep van voornamelijk ESHCC-studenten de actie heeft genoemd, heeft al een aantal prominente sprekers gestrikt. Onder meer oud-premier Jan Peter Balkenende heeft al toegezegd college te komen geven, terwijl ook een bekende cabaretier op het verlanglijstje staat. En voor wie even genoeg heeft van de colleges, zijn er bandjes en een DJ.

Vanuit hun eigen vakgebied zullen de sprekers oplossingen aandragen voor een stille ramp, waarvoor 3fm met het bekende ‘glazen huis’ geld ophaalt. Dit jaar wordt hulp geboden aan kinderen die onnodig sterven aan (de gevolgen van) diarree, omdat er gebrek is aan hygiënisch drinkwater, zeep en toiletten. Wil je een etmaal bijzondere colleges volgen om je steentje bij te dragen? Bied dan op een stoel via de veilingsite van sEURious Solutions. MvS