Op 8 november viert de universiteit haar honderdste verjaardag. Dat is natuurlijk een uitstekende gelegenheid voor een feest op een bijzondere locatie: de Universiteitsbibliotheek.

De deuren van de bibliotheek gaan op donderdag 7 november open om 21.30 uur, enkele uren voordat de mijlpaal van honderd jaar officieel wordt bereikt. Er is ruimte voor ongeveer 2500 studenten op het feest, dat plaatsvindt in de Meeszaal en de Langeveldzaal. Ook wordt een klein deel van de Tinbergenzaal geopend voor externe sponsoren, die het evenement financieren.

Indrukwekkende line-up

De Centennial Party wordt georganiseerd door de Erasmus School of Economics (ESE), het Rotterdamsch Studenten Corps (RSC) en de STAR Management Week. Tickets voor het feest zijn verkrijgbaar voor €19,13, een vrij hoge prijs voor een studentenfeest. Feestgangers krijgen echter wel waar voor hun geld, want spraakmakende artiesten als het Zuid-Afrikaanse danceduo Goldfish en de populaire technoartiest Bakermat zullen optreden.

‘Once in a life time experience’

Volgens Astrid Groenewegen van de ESE was de organisatie op zoek naar een unieke locatie op de campus waar nog nooit eerder een feest is gehouden. ‘Het is belangrijk dat zoveel mogelijk studenten aanwezig kunnen zijn. De Universiteitsbibliotheek staat natuurlijk vooral bekend als een plek om hard te werken en te studeren. Nu kunnen studenten de UB ook eens op een compleet andere manier ervaren, en dat draagt bij aan ons doel om er een ‘once in a life time experience’ van te maken.”

Studeren?

Hoe wreed het ook klinkt, sommige studenten zullen op de avond van de Centennial Party gewoon moeten studeren. Dinsdag 5 november na 22.00 uur zijn de studieruimtes van de UB gesloten. Voor de ongelukkigen die een deadline te halen hebben of de volgende dag een tentamen moeten maken, worden er alternatieve studieruimtes ingericht. Een feest dat tot 4 uur ’s ochtends duurt, zal ongetwijfeld een flinke rotzooi geven, maar dat zal geen problemen veroorzaken voor vrijdagochtend. “Na het feest wordt alles schoongemaakt en de boeken worden weer op hun plaats teruggezet. Zaterdagochtend zal de UB weer om 10.00 uur geopend zijn”, zegt Groenewegen.

Wil je bij deze bijzondere Centennial Party aanwezig zijn op donderdag 7 november? Koop dan hier je kaarten. MvS