Vanochtend overhandigde Voorzitter van het College van Bestuur Pauline van der Meer Mohr een boekje met lustrumpostzegels aan de directeur van de Stichting voor Vluchteling-Studenten (UAF), Mardjan Seighali.

Ook de UAF viert dit jaar een lustrum, het dertiende welteverstaan. In die periode zorgde ze ervoor dat duizenden studenten – uit inmiddels meer dan 75 landen – konden en kunnen studeren. De honderdjarige Erasmus Universiteit besloot om een deel van de opbrengst van de lustrumpostzegels aan  het UAF te doneren ( 2 euro per 10 euro kosten boekje met zegels).

Bijzondere ervaring

Mardjan Seighali, ooit zelf vluchteling-student van Iraanse origine, kon het allemaal wel waarderen en noemde de inontvangstneming van de zegels uit handen van Van der Meer Mohr een ‘bijzondere ervaring’ waarmee ze ‘zeer gelukkig was’.

Gelijkwaardigheid

Erasmus was voor Seighali al van jongs af aan geen onbekende, en zijn  gedachtegoed – en dan met name zijn visie op kennis – inspireert haar. Gelijkwaardigheid, waardigheid en deelname door iedereen aan de samenleving is cruciaal, hield ze de in bescheiden getale opgedaagde goegemeente in de Senaatszaal voor.  

Het boekje bevat drie series zegels van ieder drie stuks. Deze verbeelden verleden, heden en toekomst van de EUR , een en ander in combinatie met het thema van het lustrum: impact. De toekomst wordt verbeeld door studenten die door huisfotografe Michelle Muus op de foto zijn gezet.

Neelie

Het is overigens niet de eerste keer dat de EUR op een postzegel staat. In 1988 zag, ter ere van het 75-jarig bestaan van de universiteit, ook al een zegel het licht. Die werd indertijd in het Concertgebouw in Amsterdam uitgereikt door de toenmalige minister van Verkeer en Waterstaat, Neelie Kroes. GvdE

 Mardjam Seighali (links) en Pauline van der Meer Mohr