‘Racisme in Nederland is structureel’

Zihni Özdil, promovendus en docent aan de Erasmus School of History, Culture & Communication en columnist van EM, was gisteravond te gast bij Pauw & Witteman. Daar discussieerde hij met politiek commentator Paul Jansen en advocaat Gerard Spong over de vraag hoe racistisch Nederland is.

Özdil betoogde dat er in Nederland niet – zoals ombudsman Alexander Brenninkmeijer eerder betoogde in het programma Buitenhof – sprake is van een plotselinge omslag in het politieke tij, maar dat Nederland al dertig à veertig jaar latent racistisch is. Volgens Özdil heeft Nederland te maken met een ‘structureel, historisch probleem dat steeds maar gereproduceerd wordt’.

De uitzending van Pauw & Witteman is hier terug te zien. Van minuut 5:05 tot 23:40 discussieert Özdil met Jansen en Spong over racisme in Nederland. MvS    

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.