Ze gingen voor de winst, maar de Oude Acht van Skadi eindigt uiteindelijk op een vijftiende plek. Andere Skadianen verging het beter tijdens de grootste roeiwedstrijd ter wereld, afgelopen weekend in Boston.

Grote woorden spraken ze, voorafgaand aan de prestigieuze Head of the Charles Regatta in Boston. Skadi stelde een gelegenheids-Oude Acht samen, met steun van de Erasmus School of Economics, om hoge ogen te gooien bij de grootste roeiwedstrijd ter wereld. Ze dachten te kunnen winnen en wilden minstens bij de eerste zeven eindigen. Het werd uiteindelijk ‘slechts’ een vijftiende plek, in het sterk bezette Championship Eights-veld.

Nederlands succes

Nederlands succes was er wel. Het bondsteam won in dezelfde klasse, met een halve minuut voorsprong op de Oude Acht van Skadi. De Jonghe Acht van de Rotterdamse roeiclub eindigde op een twaalfde plek. Voor twee Skadianen was er wel succes. Maaike Head en stuur Kimberley Kamp wonnen met Minerva, een samenwerkingsverband van zeven studentenroeiverenigingen, in de lichte Dames Acht. TF