Door de algehele toename van eerstejaars zijn er dit jaar veel meer feuten dan vorig jaar. Bij vijf van de zes Rotterdamse verenigingen is dat ook het geval.

Studentenverenigingen hebben dus zeker niet te klagen over het aantal nieuwe leden. Vorige week bleek al dat het aantal feuten op landelijk niveau met liefst twaalf procent is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Ook bij de zes Rotterdamse studentengezelligheidsverenigingen is deze trend te zien: vijf van de zes studentengezelligheidsverenigingen verwelkomden dit jaar meer feuten dan in 2012, zo blijkt uit cijfers van de Rotterdamse Kamer van Verenigingen (RKvV).

Uitschieters

Vooral het Rotterdamsch Studenten Gezelschap (RSG) en de Rotterdamse Vrouwelijke Studenten Vereeniging (RVSV) deden het met respectievelijk 44 en 32 meer nieuwe leden uitstekend. Zie deze grafiek voor een compleet overzicht van het verschil tussen het aantal feuten van 2012 en 2013. 

In 2012 waren er in totaal 683 nieuwe feuten in Rotterdam, terwijl dat er dit jaar 802 zijn. Dat betekent een toename van liefst 17 procent. Dat ligt dus nog eens 5 procent hoger dan het landelijk gemiddelde. MvS