Een nacht lang wetenschappelijke experimenten, inspirerende kunst en nieuwe muziek. Daar draait het om bij het Discovery Festival Rotterdam. A.s. vrijdag 27 september vindt de tweede editie plaats. Erasmus Magazine geeft vrijkaarten weg.

Een groepje Amsterdamse vrienden misten iets: een nachtelijk feest met fascinerende wetenschap en goede muziek. Zo ontstond in 2006 het initiatief voor het eerste Discovery Festival. Een groot succes dat inmiddels ook in Rotterdam navolging heeft gekregen. A.s. vrijdag 27 september vindt in het onderwijscentrum  van het Erasmus MC en in het Museumpark de tweede editie plaats. Met een heleboel bijzondere dingen om te doen,  te zien en te horen. Hier alvast een voorproefje.

1.    Niet poetsen maar lullen

Tijdens het debat ‘Niet poetsen maar lullen’ discussiëren filosoof Henk Oosterling, wethouder Korrie Louwes, wetenschapper Maarten Frens en voormalig artistiek leider en hoofd De Unie in Debat Liesbeth Levy over de stelling dat Rotterdam een anti-intellectuele stad zou zijn.

2.    Zelfgemaakte instrumenten

Harm Goslink Kuiper musiceert, schildert, illustreert kinderboeken en schrijft liedjes. In 2010 verscheen zijn eerste album. Tijdens Discovery gaat Harm in zijn ‘eigen’ huiskamer zichzelf begeleiden op zijn zelfgebouwde muziekinstrumenten. Daarnaast gaat hij het gesprek aan met kunst- en cultuurwetenschapper Niels van Poecke en kernfysicus Marco de Baar.

3.    Zoet, zout en bitter

Dé ultieme smaakervaring beleef je in het  ‘Smaaklab’. Hier staan allemaal rare flessen, potten, schalen en brouwsels waaruit je van alles kunt proeven: zoet, zout, zuur, bitter, maar ook gewoon een beetje gek of extreem. Cateringa & Kompanen die het lab runnen, verzorgen eetervaringen, waarbij lekker eten niet alleen het doel is, maar een beleving.

4.    Virtuele reis

Virussen zijn minuscuul kleine deeltjes die uit niet meer bestaan dan genetisch materiaal (DNA) en eiwitten. Toch kun je er erg ziek van worden. Denk aan aids-virus, het mazelenvirus of het griepvirus. Om te visualiseren wat vaccins doen, kun je bij Viroscience Travel een virtuele reis boeken en krijg je reisadvies op maat.

Win vrijkaarten voor het Discovery Festival

Kaarten voor het Discovery Festival Rotterdam zijn online te koop en aan de deur.

Erasmus Magazine geeft 3×2 vrijkaarten weg. Wil je hier kans op maken? Stuur dan een mailtje met je voor en achternaam naar: [email protected]. SvdM