Erasmus4Rotterdam, het initiatief waarbij de Erasmus Universiteit de stad Rotterdam minimaal 1000 vrijwilligers schenkt, is officieel van start gegaan. Het project werd vrijdagochtend 20 september afgetrapt in de speeltuin Kralingen.

In het bijzijn van bestuursleden van een aantal van de grootste Rotterdamse studie- en studentenverenigingen, waaronder RSC, RVSV, RSG, NSR, JFR, MFVR, EFR, Cedo Nulli en Skadi, gaf bestuursvoorzitter Pauline van der Meer Mohr het startsein voor het vrijwilligersproject. Haar hoop en verwachting was dat ze de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb aan het einde van dit collegejaar een cheque met duizenden uren vrijwilligerswerk kan overhandigen.

Handen uit de mouwen

De korte bijeenkomst was slechts een formele opening, maar daarna werden de handen ook daadwerkelijk uit de mouwen gestoken. Met groot enthousiasme trokken de aanwezigen de wijk Kralingen in om het eerste stukje community service te verrichten. Daar hielpen studenten en medewerkers onder meer met het onderhouden van natuurpark De Esch, en trakteerden anderen de bewoners van verzorgingshuis Aafje De Nieuwe Plantage op koffie en koekjes.

Traditie

“Hopelijk is dit het begin van een traditie die ieder jaar voortgezet wordt. Binnenkort kan het niet zo zijn dat je niets met Erasmus4Rotterdam hebt als je hier studeert”, sprak Pauline van der Meer Mohr hoopvol. Vervolgens ging ze er samen met Bart Straatman, mede-lid van het College van Bestuur, op uit om een bingo met ouderen te verzorgen.

Vanaf nu kunnen alle EUR-studenten en –medewerkers zich via www.erasmus4rotterdam.nl aanmelden als vrijwilliger in de stad. MvS