Ontdekt door een neef van de buren

Masterstudent Marketing, Nina Hoeberichts (22) zingt en speelt piano. Ze treedt sinds een jaar of zes met enige regelmaat op.

Zoals zovelen vóór haar, werd ze door haar ouders rond haar zesde, zevende levensjaar naar pianoles gestuurd. Daar kwam een jaar of wat later zangles bij. ‘Niet leuk’ en ‘afzien’ zijn de woorden die Nina Hoeberichts te binnen schieten als ze eraan terugdenkt. Totdat ze tijdens haar middelbareschooltijd in België kiest voor de jazz en zelf liedjes begint te schrijven. Ze krijgt meer en meer plezier in de muziek en zet de eerste laagdrempelige schreden op muziekpodia, zoals bij feestjes van school en uitvoeringen van de muziekschool.

Hoeberichts wordt ‘ontdekt’ door een neef van de buren die bij een platenbaas werkt. Na een paar jaar e-mailcontact over en weer, en het opsturen van wat demo’s, krijgt ze een heus platencontract: twee singles worden er opgenomen: ‘Lovedrunk’ en ‘Millionaire’. “Geen grote hits in België hoor, maar ze zijn in Vlaanderen wel op de radio gedraaid. Verder is er niet veel mee gebeurd.”

Ooit zat ze ook bij de laatste honderd van de X-factor in België. Maar omdat de programmaleiding haar zolang liet wachten, dacht ze ‘laat maar’ en verliet de studio.

Tegenwoordig schiet de muziek er enigszins bij in. Nina is bezig met een master Marketing en gaat vanaf oktober een half jaar stage lopen in een luxehotel in de Chinese stad Guangzhou. Ze verwacht daar weinig tijd te hebben om met muziek bezig te zijn; hooguit af en toe in een vrij uurtje wat liedjes schrijven.

Echt rouwig is ze er niet om. “Ik wilde als tienermeisje best graag beroemd worden, maar dat is supermoeilijk, en ik heb me er inmiddels bij neergelegd dat het niet meer dan een hobby zal zijn.”

Bij terugkeer wil ze in ieder geval graag weer in een band spelen. “Ik heb vijf jaar in mijn eentje opgetreden, dat vind ik wel genoeg. Vooral omdat wanneer je achter de piano zit, het contact met het publiek minimaal is.” GvdE (foto: MdG)

Beluister Lovedrunk

Beluister Millionaire