Een uit de hand gelopen hobby

Arianna Dekker (23) vormt samen met haar tweelingzussen Bernice en Celine het muzikale trio Three/Third, dat tegenwoordig is voorzien van de extensie ‘XL’, omdat de dames zich voor niet-akoestische optredens hebben versterkt met een vijftal heren.

Geneeskundestudent Dekker, momenteel druk doende met haar coschappen in een ziekenhuis in Sneek, begon al op zeer jeugdige leeftijd aan haar muzikale carrière: haar ouders vonden het namelijk een goed plan om de vierjarige Arianna op muzikale vorming te doen, alleen koos die na verloop van tijd voor het keyboard in plaats van de door pa en ma gewenste piano. Op de middelbare school danste ze in musicals, maar toen ze opeens een solonummer moest zingen, besloot ze vervolgens op zangles te gaan. Wat begon met een laagdrempelig optreden tijdens een bonte avond in hun woonplaats Dordrecht – waar de reacties aldus Arianna lovend waren – heeft geresulteerd in een graag geziene coverband die gemiddeld een paar keer per maand her en der optreedt. Een uit de hand gelopen hobby, zeg maar. Three/Third won inmiddels onder meer het Erasmus Coversongfestival 2010 en maakt ook eigen nummers.

Behalve zingen en piano spelen kan Arianna goed overweg met de gitaar en de cajon – een van origine Peruviaanse handtrommel. De muziek van Three/Third varieert van soft (‘Adele’) en Soul (‘Aretha Franklin’) met z’n drietjes, tot swingende top-40-feestnummers met hun XL-formatie. Dit jaar willen de immer muzikaal gelijkgestemde zussen het niveau van de band wat omhoog proberen te tillen en bekender worden, aldus Arianna.

Ooit heeft ze even getwijfeld of ze voor de muziek zou kiezen, maar uiteindelijk is het toch de studie voor arts geworden. Of je moet belachelijk goed zijn als muzikant, of je moet er echt alles voor opzijzetten, redeneerde ze. Nu heeft ze the best of both worlds. GvdE (foto: MdG)

Bekijk een compilatie van shows van Three/Third.

Beluister Mesmerize

Beluister More than fine

Wil je meer weten over Three/Third? Bezoek hun website of facebookpagina.