Studenten die op hun kamer graag een artiest willen zien optreden, kunnen zich nu opgeven voor het Stukafest. Volgend jaar vindt de zevende Rotterdamse editie van het Studentenkamerfestival plaats.

Het Stukafest, waarbij studenten hun kamer beschikbaar stellen voor allerlei intieme artistieke optredens, vindt op 20 februari 2014 plaats. Gezocht wordt naar kamers voor in totaal tien optredens, die heel verschillend van aard zijn. Zo is het de bedoeling dat op het Stukafest zoveel mogelijk muziekgenres vertegenwoordigd zijn. Ook hoopt de organisatie onder meer dansers, cabaretiers en circusartiesten te strikken.

Drie rondes en een eindfeest

Een Rotterdamse studentenkamer hoeft voor het Stukafest eigenlijk maar aan één eis te voldoen: om artiesten en toeschouwers te kunnen ontvangen, moet de kamer minimaal achttien vierkante meter groot zijn.

Omdat er tussen de rondes genoeg tijd moet zijn om van kamer naar kamer te reizen (ongeveer een half uur), zal de keuze uiteindelijk vallen op tien kamers die redelijk dicht bij elkaar in de buurt liggen. In totaal zijn er drie rondes van een half uur, waarvan de eerste om 20.30 begint. De laatste ronde duurt van 22.30 tot 23.00, waarna er – op een nog onbekende locatie –tot diep in de nacht een eindfeest gehouden zal worden.

Rotterdams karakter   

Volgens Shirley Nieuwland, voorzitter van Stukafest Rotterdam, heeft het festival dit jaar een iets andere insteek dan normaal. “In tegenstelling tot voorgaande jaren willen we het Stukafest dit keer een echt Rotterdams festival houden. Er komen dus voornamelijk artiesten uit Rotterdam.”

Zin in een artistiek optreden op je studentenkamer? Dat kan door een mailtje te sturen naar [email protected]. MvS

Bekijk hier een sfeerimpressie van vorig jaar.