Het samenwerkingsverband LDE (Leiden, Delft, Erasmus) gaat vanaf 1 januari 2014 traineeships aanbieden. Zo krijgen maximaal twaalf trainees de kans om zich professioneel te ontwikkelen en werkervaring op te doen op meer dan één universiteit.

De voorbereidingen op het eerste grote gezamenlijke project van de Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn inmiddels van start gegaan. Op 1 januari beginnen de trainees, die de komende maanden onderworpen zullen worden aan een intensieve selectieprocedure, aan het tweejarig traject.

Mogelijke traineeplekken en projecten zijn er op het gebied van Human Resources, Finance en Control, Beleid, Bibliotheek, Marketing & Communicatie, Onderwijs en Onderzoek, Sport en Cultuur, Facilitair Management & Vastgoed of Informatie en Communicatietechnologie.

Krachtenbundeling

Volgens Daisy Boogaard, HR-specialist bij de EUR, is het gezamenlijke traineeship bij uitstek een voorbeeld van een samenwerking met een duidelijke toegevoegde waarde. “Trainees leveren een waardevolle bijdrage aan verbinding, vernieuwing en verandering van beleidsprocessen en het faciliteren van het proces van onderwijs en onderzoek. Door de samenwerking tussen Leiden, Delft en Rotterdam profiteren de universiteiten van elkaars expertise waardoor ze hun krachten kunnen bundelen.”

Voor de deelnemers levert een traineeship bij LDE een uniek netwerk binnen de academische wereld op, terwijl zij de universiteiten een impuls kunnen geven door nieuwe, verfrissende inzichten.

Solliciteren nog mogelijk

Voor wie de schifting overleeft, ligt een mooie academische carrière in het verschiet. “Maar het traineeship biedt geen garantie voor een vaste aanstelling”, zo benadrukt Boogaard.

Om in aanmerking te komen voor één van deze twaalf traineeplekken moeten sollicitanten een academische opleiding hebben afgerond, over twee jaar werkervaring beschikken en naast hun studie ook actief zijn geweest in een bestuur of in het buitenland. Tot nu toe heeft het LDE al ruim honderd sollicitaties ontvangen, maar een poging wagen kan nog tot en met 13 september. Zie www.tudelft.nl/trainees voor meer informatie. MvS