In de eerste weken van het nieuwe collegejaar zijn er weer een hoop studenten die hun inschrijving op het laatste moment nog rond moeten maken. Met behulp van het Erasmus Studenten Service Centrum (ESSC), komt alles vaak toch nog in orde.

Stormloop

Ondanks de wekelijkse waarschuwende sms’jes die (toekomstige) studenten in de zomervakantie hebben ontvangen, liep het de eerste twee dagen van het nieuwe collegejaar storm bij de balie van het ESSC. Alleen al op maandag 2 en dinsdag 3 september hadden de medewerkers hun handen vol aan de ruim 1400 studenten die zich hals over kop nog in wilden schrijven.

Pech voor vier eerstejaars

Peter Langerak, interim hoofd van het ESSC, is tot nu toe erg tevreden met de geboden service. “Omdat we er zo kort op zitten, heeft tot nu toe bijna iedereen zich alsnog kunnen inschrijven.”  Het grootste deel van de eerstejaars hoeft niet te wanhopen, want met het inleveren van een pasfoto of het afronden van de betaling kunnen zij hun inschrijving alsnog compleet maken.

Van de eerstejaars zijn er slechts vier zonder inschrijving achtergebleven. Deze vier hadden, in tegenstelling tot de meeste laatkomers, nog niets ondernomen in Studielink. Daardoor misten ze direct al de eerste colleges en werkgroepen, wat resulteert in een – vaak niet meer in te lopen – studieachterstand.

Coulant

Voor ouderejaarsstudenten die zich niet hebben ingeschreven in Studielink (acht tot nu toe), is het ESSC coulanter. Langerak geeft aan dat het in ieders belang is dat zij hun studie snel kunnen afronden, en dat het ESSC hun inschrijvingen daarom handmatig rond maakt. “Ik sprak bijvoorbeeld een zevendejaars Geneeskunde en een vierdejaars Rechten, die dit jaar allebei hun scriptie nog moesten afmaken. Wij willen natuurlijk graag dat zij hun diploma nog dit jaar kunnen behalen, en dus doen we extra moeite om ervoor te zorgen dat ze ook komend jaar weer EUR-studenten zijn.”

Too Late Sessions

Voor (toekomstige) studenten die er nog steeds niet in geslaagd zijn om zich in te schrijven, is er nog tot en met 13 september de gelegenheid om daar iets aan te doen. Daar zijn elke dag de zogenoemde ‘Too Late Sessions’ in het E-gebouw, waar Langerak en de baliemedewerkers van het ESSC hun best doen om laatkomers alsnog te voorzien van een geldige inschrijving. MvS