De Nederlandse vrouwen dubbelvier lichte klasse heeft vrijdagochtend een gouden medaille veroverd op het WK roeien in Chungju, Zuid-Korea. Skadiroeisters Maaike Head en Rianne Sigmond maakten deel uit van het team.

In de finale liet de Nederlandse boot de Amerikanen en het Italiaanse team achter zich. De winst komt enigszins als een verrassing, bij de wereldbekerfinale vorige maand eindigde het team op een twaalfde plek. Maaike Head was er toen niet bij. Geneeskundestudente Head en psychologe Rianne Sigmond kwalificeerden zich in 2012 voor de Olympische Spelen in Londen, waar ze achtste werden.

Meer medaillekansen

Head staat morgen opnieuw in een finale op de WK roeien, in de lichte dubbeltwee. Ook andere Skadianen hebben medaillekansen dit weekend. Morgen staat Mitchel Steenman in de finale van de twee-zonder en roeit Thijs van Luijk de B-finale in de mannen dubbelvier. Op zondag zijn de finales waarin de Holland Acht uitkomt. Bij de vrouwen doet van Skadi Janneke van der Meulen mee en bij de mannen vertegenwoordigt David Kuiper de Rotterdamse roeiclub. TF/Foto: Erwin Weyers (Maaike Head, links, en Rianne Sigmond, nadat ze zich kwalificeerden voor de Spelen in Londen)