College van een goochelaar, de geheimen van een geniale TED-talk en een lezing over de schuldencrisis. SG Erasmus start in september wekelijkse lunchlezingen met inspirerende gastsprekers in het Erasmus Paviljoen.

Vanaf half september organiseert SG Erasmus, het bureau voor cultuur en wetenschap van de Erasmus Universiteit, wekelijks een ‘Brown Bag Lecture’ in de theaterzaal van het Erasmus Paviljoen. De lezingen vinden iedere dinsdag of woensdag plaats van 12.30 uur tot 13.30 uur en zijn in het Engels.

Prinsjesdag Live

Op dinsdag 17 september wordt de eerste lezing georganiseerd in samenwerking met de EFR en Erasmus Magazine: Prinsjesdag Live. Met socioloog Ferry Koster, filosoof Tim de Mey en EFR-president Jolien Paalman wordt de eerste troonrede van Koning Willem-Alexander onder de loep genomen. Deze eerste ‘Brown Bag Lecture’ is van 13.00 uur tot 14.30 uur en is Nederlandstalig.

Programma

Een week later spreekt goochelaar en wetenschapper Tilman Andris over vertrouwen. Op 2 oktober verklapt Victor Vlam de zeven geheimen van een geniale TED-talk. Hersenwetenschapper Maarten Frens geeft op woensdag 9 oktober een lezing over externe hersenstimulatie en op 16 oktober gaat oud-Robecotopman Jaap van Duijn in op de schuldencrisis. TF