In de Cruise Terminal aan de Wilhelminakade vond gisteravond de ‘Party of the Century’ plaats. Met dit feest ging het lustrum van de Erasmus Universiteit, die dit jaar honderd jaar bestaat, van start.

Rond een uur of acht staan er nog veel studenten voor de deur te wachten. Aan de band Rigby dan ook de moeilijke taak om de nog half lege zaal warm te spelen. Met hits als One Song en Earth Meets Water plus de tropische temperatuur in de zaal lukt dat aardig.

Overal binnen

“Wel jammer dat het feest zo vroeg begint”, zegt bedrijfskundestudent Mia Atkins (18), “want nu is er nog bijna niemand, en lijkt de zaal veel te groot voor het aantal mensen dat er is.” Samen met Marije (18) vermaakt ze zich echter prima – al laat de muziekkwaliteit wat haar betreft te wensen over. “Verder is wel echt alles goed geregeld tijdens de Eurekaweek. Zo kom je bijvoorbeeld overal binnen en maak je met alles en iedereen kennis.”

Mia Atkins (links, 18) en Marije vermaken zich prima.

Ik neem je mee

Als de zaal langzaam volstroomt, is het de beurt aan Willy Wartaal. Ook zonder zijn vrienden van De Jeugd van Tegenwoordig weet hij met zijn mixen een goed feestje neer te zetten. Echt los gaat het echter pas bij de komst van Gers Pardoel die er in korte tijd al zijn hits doorheenjast. En masse zingen studenten Ik neem je mee en Bagagedrager uit volle borst mee.

Goede start

Als Pardoel dan ook nog de hulp inschakelt van collega-rapper Ronnie Flex is het feest compleet. Ook voor Noah Bloem (18) die samen met zijn groepsgenoten losgaat op de muziek. “Leuke sfeer, leuke muziek en een goede start van de avond. We gaan straks zeker nog door naar een studentenvereniging.” CH

Noah Bloem (18) gaat na het feestje nog even door.

Willie Wartaal achter de knoppen.

 Bij Gers Pardoelgaat de zaal echt los.

Erasmus Magazine doet uitgebreid verslag van de Eurekaweek en geeft de hele week bergen met prijzen weg. Kijk voor meer foto’s van de Eurekaweek op onze facebookpagina