De Erasmus Universiteit heeft het predicaat ‘excellent’ bemachtigd voor het joint degree-programma European Master in Law en Economics (EMLE). Het is de hoogst haalbare erkenning voor studies in het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) heeft het vorig jaar slechts vijf keer toegekend. De beoordeling ‘excellent’ is overgenomen van de European Consortium of Accreditation in higher education (ECA), de Europese accreditatieorganisatie. Het betekent dat het onderwijsprogramma ‘als een internationaal voorbeeld kan worden beschouwd’. “We streven voortdurend naar verbetering en staan open voor het commentaar van collega’s, studenten, alumni en docenten. Ik hoor liever wat er niet goed is aan het programma dan wat fantastisch is”, zo verklaart assistent-coördinator Wicher Schreuders het succes.

‘Goed ontwikkeld programma’

Volgens de NVAO heeft EMLE een ‘goed ontwikkeld programma’ met ‘bekende en uitstekende docenten’. EMLE biedt een interdisciplinair programma van Rechtsgeleerdheid en Economie op een aantal Europese en niet-Europese universiteiten. Afgestudeerden kunnen terecht bij de overheid, internationale advocatenkantoren en adviesbureaus.

Enige ‘excellente’ EUR-master

Samen met de Master in Health Sciences van het Netherlands Institute for Health Sciences (NIHES), een samenwerking van Nederlandse universiteiten en instituten waaronder de Erasmus Universiteit, is EMLE tot nu toe de enige masterstudie van de Erasmus Universiteit met de beoordeling ‘excellent’. In 2012 heeft de NVAO slechts vijf opleidingen in het Nederlandse en Vlaamse hoger onderwijs deze topaccreditatie gegeven. PM