Hoewel de campus in een diepe zomerslaap verkeert en het grootste deel van de studentenbevolking vakantie viert, loopt hier en daar toch een enkeling rond voor schijnbaar belangrijke zaken. EM vraagt zich iedere dag af: wat môt dat hier? Vandaag Xaviera Huisman, die op een bankje in het T-gebouw op haar vriend wacht.

Waarom zit je hier te wachten?

‘Mijn vriend doet de master Onderwijspsychologie. Op dit moment levert hij zijn scriptie in en heeft hij een eindgesprek met zijn begeleider. Heel spannend dus. Ik ben direct na mijn werk hierheen gekomen om hem op te wachten.’

Komt hij straks met een blij gezicht naar buiten, denk je?

‘Je weet het natuurlijk nooit zeker maar hij heeft er de hele zomer keihard aan gewerkt en het zou best wel eens cum laude kunnen worden. En hij is natuurlijk ook blij om mij te zien, haha!’

Dus jullie gaan vanavond lekker uit eten?

‘Nee, dat niet. Ik moet morgen weer werken. Maar volgende week gaan we nog lekker even elf dagen naar Gran Canaria om het eind van zijn studie te vieren.’

Studeer je zelf ook?

‘Ja, ik begin binnenkort aan mijn tweede jaar Algemene Cultuurwetenschappen hier aan de Erasmus Universiteit. Ik heb tot nu toe alles gehaald en alleen maar goede cijfers. Dat komt ook wel omdat ik een beetje bang was gemaakt door anderen over de hoge studiedruk en al die punten die je moet halen.’ SvdM

Gisteren in Wat môt dat hier?