De beste student-debater van het debat ‘Kunnen studenten hun eigen broek ophouden’, wint 277 euro. Dat is evenveel als een maand studiefinanciering voor een uitwonende student. Het debat is dinsdag en staat onder leiding van advocaat en spreker Prem Radhakishun.

Met de verscherpte studie-eisen en een nieuw leenstelsel op komst, rijst de vraag of de student nog in staat is om ‘zijn eigen broek op te houden’. Hierover gaat het debat, dat van 11.00 tot 11.30 wordt gehouden op het plein in het Museumpark in Rotterdam. Tweede Kamerleden Matthijs Huizing van de VVD, Paul van Meenen van D66 en Michiel Rog van het CDA zijn daarbij aanwezig.  Zij gaan hierover in discussie met de studenten.

StudentenStad Index

De Rotterdamse wethouder voor onderwijs Korrie Louwes opent het programma. Daarna presenteert Radhakishun de ‘StudentenStad Index 2013’.  Daarin staat wat de gemiddelde studiekosten zijn voor studenten in twaalf studentensteden.

Slim studeren

Het debat komt voort uit het financieel educatieprogramma ‘Slim Studeren = Geld Beheren’, dat studenten helpt om financieel gezond hun studie door te komen. Dit programma biedt onder meer budgettrainingen aan. PM