Al ruim 2300 eerstejaars studenten hebben zich ingeschreven voor de Eurekaweek. Nooit eerder kende het introductieprogramma zoveel deelnemers.

“We hadden wel gerekend op meer deelnemers dan in voorgaand jaren”, zegt Victor Berben, projectleider van de Eurekaweek. “Maar het is toch erg leuk dat de inschrijvingen hard gingen.” In voorgaande jaren lag het aantal deelnemers rond de tweeduizend. In 2010 waren het er 2026, in 2011 1850 en in 2012 schreven 2059 eerstejaars zich in voor de Eurekaweek. Volgens Berben is het grote aantal deelnemers deels te danken aan het verlengen van de online inschrijving. Die zou eigenlijk op maandagochtend sluiten, maar bleef tot woensdagavond geopend. In de laatste paar dagen schreven zich dagelijks zo’n vijftig eerstejaars in.

Vandaag (tot 15.00 uur) en morgen (van 12.00 uur tot 18.00 uur) is er nog een mogelijkheid tot na-inschrijving in T3-30. Maandagochtend begint de Eurekaweek. Eerstejaars kunnen zich tussen 8.00 uur en 10.00 uur registreren in de Doelen. Tot en met donderdagavond zijn er op de campus en in de stad allerlei kennismakingsactiviteiten. Kijk hier voor het hele programma. Zin om door te zakken? ’s Avonds nemen de verenigingen het stokje over. TF

Erasmus Magazine doet uitgebreid verslag van de Eurekaweek en geeft bergen met prijzen weg. Kijk vanaf maandag op www.erasmusmagazine.nl/eurekaweek.