Meldpunt Kamerverhuur krijgt ruim 270 klachten

Een raam dat niet open kan, kapotte brandblussers en huisbazen die steeds binnen komen lopen. In ruim 3,5 jaar tijd kreeg het Meldpunt Kamerverhuur van Studenten.net 270 vragen en klachten binnen.

Om studenten te waarschuwen voor oplichters hield Studenten.net hield op haar kamersite Studentenkamers.nl al een zwarte lijst bij van kamerverhuurders. Deze lijst wordt veelvuldig geraadpleegd voorafgaand aan de bezichtiging van een kamer. Om studenten ook achteraf bij te staan is een speciaal meldpunt in het leven geroepen.

Kosteloos juridisch advies

Via het Meldpunt Kamerverhuur.nl kunnen studenten hun vragen en klachten nu ook insturen naar huurrechtadvocaat Alderse Baas Noordhof uit Groningen. Hij beantwoordt alle vragen rondom huurrecht, privacyrecht, onderhoud en veiligheid. Ook voorziet hij studenten kosteloos van juridisch advies en staat ze zo nodig op hun verzoek juridisch bij.

Veelgestelde vragen

Naast de persoonlijke, op de klacht toegespitste, adviezen legt Studenten.net ook periodiek veelgestelde vragen voor aan de huurrechtspecialisten. De adviezen worden gepubliceerd op Studenten.net zodat studenten steeds beter geïnformeerd raken over hun rechten als kamerhuurder. SvdM

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.