Het geld is op maar de maand is nog lang niet voorbij. Herkenbaar? Dan is de nieuwe online tool van het Financieel Studieplan misschien iets voor jou.

Weten of je financieel goed bezig bent? Met de online tool van financieelstudieplan.nl zie je binnen een paar minuten wat de gemiddelde inkomsten, uitgaven en leningen van studenten zijn die in dezelfde situatie zitten als jij. Door zes vragen te beantwoorden, krijg je in een handomdraai een overzicht van de maandelijkse kosten waar je als student rekening mee moet houden. Daarnaast vind je er ook nog slimme tips over kortingen en leuke dingen doen.

Lastige keuzes

De online tool helpt bij het maken van lastige keuzes als thuis blijven wonen of op kamers gaan, wel of geen bijbaantje of tijdelijk in het buitenland studeren. Ook is het mogelijk om het Financieel Studieplan persoonlijk te maken, zodat je weet wat je huidige inkomsten- en uitgavenpatroon voor de toekomst betekent.

Meer weten?

De online tool is ontwikkeld door Stichting Weet Wat Je Besteedt, in samenwerking met onder meer de studenten-jongerenorganisaties NJR, ISO, LSVb, LKvV, het ministerie van OCW en het Nibud. Meer weten? Ga dan naar www.financieelstudieplan.nl. SvdM